dimecres, 27 d’agost del 2014

Marxa dels vigatans / Columna Manlleu



































Aquest proper dimecres 10 de setembre tindrà lloc la "Marxa dels Vigatans" a Osona. Cada població de la comarca organitza la seva "columna" per anar caminant cap a Vic. Des de MANLLEU se n''impulsa una, per tal de poder commemorar conjuntament amb tots els osonencs la diada de l'11 de setembre.

La sortida serà a 2/4 de 6 de la tarda a la Plaça Fra Bernadí, i es farà la caminada fins a Vic on es produirà la trobada amb la resta de columnes d'altres poblacions.

Pels manlleuencs que no puguin sortir a l'hora prevista, es farà una segona convocatòria a les 7 del vespre a l'alçada del Decathlon, on ens ajuntarem per fer l'entrada a Vic.

La Columna de Manlleu està organitzada per:
Manlleu per la Independència, Casal Popular Boira Baixa, Agrupament Escolta Arrels i Diables Serpents de Manlleu

La Marxa dels Vigatans

Un pas més enllà en la commemoració de l’11 de setembre a la comarca d’Osona

La Marxa dels Vigatans és un acte de compromís amb la nostra història, cultura i país. Una marxa que enllaça el passat amb el present, i que s’obre al futur. Tot un poble que marxa cap a la llibertat.

El 17 de maig de 1705 tingué lloc una reunió a la capella de Sant Sebastià, prop de Vic, on un grup de prohoms vigatansencetà la revolta contra el borbó Felip V d’Espanya. 300 anys després d’aquella fita i 300 anys després de la derrota a la Batalla d’Almansa, es fa una crida perquè surtin de cada vila i ciutat dels Països Catalans columnes de vigatans i maulets per a unir-se a aquesta Marxa, que té lloc des de fa 8 anys a Vic –Osona-, la nit del 10 de setembre.


www.marxadelsvigatans.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada