dimecres, 16 d’abril del 2014

Presentació del llibre "Adéu, capitalisme"

































El dimarts 22 d'abril a les 7 del vespre tindrà lloc la presentació del llibre "Adéu, capitalisme" a càrrec del seu autor Jordi Garcia Jané, al Casal Popular Boira Baixa de Manlleu, un acte organitzat per la CUP Manlleu conicidint amb les dates de Sant Jordi.

El capitalisme no funciona: és socialment injust, políticament antidemocràtic, ecològicament insostenible i estructuralment violent. Però hi ha alternativa? L'autor de Adéu, capitalisme. 15M-2031 pensa que sí i per això proposa un esbós de model social no capitalista que anomena Ecodemocràcia cooperativa, basat en un sistema econòmic democràtic, social i solidari, i en un sistema polític de democràcia participativa i inclusiva. I dibuixa, a més, una estratègia per arribar-hi, l'apoderament popular, resultat de combinar la creació de con­tra­po­ders socials, la mobilització popular noviolenta i la via elec­toral.

La intenció de la proposta no és construir una suposada socie­­tat ideal, sinó fer un canvi prou significatiu a vint o trenta anys vista perquè, d'una banda, arribem a temps d'aturar la ca­­tàs­tro­fe climàtica i social a què ens aboca el capitalisme senil, i de l´altra, obrim la possibilitat de desenvolupar plenament societats més justes, democràtiques, sostenibles i pacífiques.

El repte és difícil però no impossible, sobretot perquè ja avui existeixen milers d'experiències d'èxit, algunes descrites en el llibre, que ens demostren que és perfectament factible viure d'una altra manera.

Jordi Garcia Jané és cooperativista i participa activament en diversos col·lectius socials a Catalunya, com la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i l’Ateneu Popular Julia Romera, de Santa Coloma de Gramenet. A més, és escriptor i conferenciant habitual sobre temes d’economia solidària, democràcia participativa i alternatives socials en general. A part de nombrosos articles per a revistes com "Illacrua", "Nexe" o el setmanari "Directa", és coautor de llibres com "¡Abajo los muros de los cuarteles!" (1981), "Amb raó, insubmissió" (1989), "La dimensió cooperativa" (2001, 2006), "Economía solidaria y crisis capitalista" (2010) i "Democracia económica" (2011), aquests tres darrers publicats a Icaria editorial. També amb aquesta editorial, ha publicat el 2012 "Adéu capitalisme. 15M-2031"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada